مفهوم تیم سازی و کارتیمی
یک تیم به تعدادی از افراد گفته میشود که مهارت های آنام مکمل یکدیگر بوده و مقاصد، اهداف و رویکردی مشترک دارند. تیم سازی و کارتیمی یکی از اقداماتی می باشد که امروزه در سازمان های موفق مورد استفاده قرار می گیرد چراکه تشکیل تیم و مشارکت کارکنان موجب بهبود عملیات و فرآیند تصمیم گیری می شود.
رای موفقیت هر تیم اصولی وجود دارد. اگر اعضای تیم این اصول را مبنای کار خود قرار دهند، میتوانند صرف نظر از میزان استعدادشان، اعضای مؤثرتری باشند. در ادامه ۱۷ اصل مهم در کار تیمی بیان شده است:
۱-انعطافپذیری و سازگاری با تیم: اعضای تیم باید انعطاف پذیر باشند به این معنی که خودشان را با تیم و خواستههای تیم منطبق کنند.
۲-همکاری و مشارکت بین اعضای تیم: برای داشتن یک تیم موفق اعضا باید با یکدیگر همدلی و همکاری داشته باشند. به این معنی که اعضا باید مصلحت و اهداف تیم را به مصلحت و اهداف خود ترجیح دهند و به فکر برنده شدن همه باشند.
۳-تعهد داشتن: اعضای تیم باید به خود و به وظایفی که به آنها محول میشود، متعهد باشند و سعی نمایند تا وظایف خود را بهخوبی انجام دهند. به این طریق آنها هم به رشد خود کمک میکنند و هم به تیم بهره لازم را میرسانند.
برای شرکت در دوره ی آموزشی دوره تیم سازی و کارتیمی کلیک کنید.
۴-ارتباطات بین اعضای تیم: اتحاد بین اعضای تیم عامل کلیدی موفقیت آن است ولی این اتحاد از طریق ارتباط بین اعضا ایجاد میشود. در تیم باید با هرکس به زبان خودش صحبت کنید، رک و راست باشید و همتیمیهای خود را از اطلاعات بیخبر نگذارید.
۵-شایستگی، لیاقت و کفایت داشتن: سعی کنید به دنبال یادگیری یک تخصص باشید و حرفهای و متخصص شوید. هرکدام از اعضا باید در کاری متخصص باشند تا به کمک هم بتوانند تیم را به اهدافش برسانند.
۶- اعتماد داشتن اعضای تیم به یکدیگر: باید بین اعضای تیم اعتماد وجود داشته باشد و در شرایط مختلف بتوانند به یکدیگر تکیه کنند.
۷- انضباط: در کار تیمی باید نظم وجود داشته باشد و وظایف به طور منظم انجام شوند؛ یعنی کارهای محول شده باید در زمان مناسب و به شیوهای درست انجام شوند.
۸- ارتقا توسط اعضای تیم: ارتقای شما، ارتقای تیم است. ارزش هر شرکتی به منابع انسانی اوست. هر یک از اعضای تیم میتوانند باعث افزایش کیفیت کار کل تیم شوند. کسی که بتواند سطح عملکرد تیم را بالا ببرد و بر توان و ظرفیت اعضای تیم بیفزاید، قابلستایش است.
برای شرکت در دوره ی آموزشی دوره تیم سازی و کارتیمی کلیک کنید.
۹- مشتاق بودن: شور و شوق درونی اعضای تیم باعث تقویت تیم میشود.
۱۰- داشتن قصد و هدف: اعضای تیم برای دستیابی به هدف متعالی، باید تصویر بزرگی از هدف در ذهن داشته باشند، ضعفها و قدرتهای تیم را بشناسند و وقت و نیروی خود را در مسیری بگذارند که آنها را به هدف تیم برساند.
۱۱- آگاهی از وظایف: اعضای تیم از وظایف خودآگاهی دارند. آنها هدف خود را میدانند و به رهبر تیم، اجازه رهبری کردن میدهند. اولویت اولشان موفقیت تیم است بعد موفقیت خودشان.
۱۲- آمادگی: اعضای تیم برای رسیدن به مقصد و هدف آمادگی دارند. شما برای رسیدن به آمادگی نیازمند ارزیابی مقصد، مسیریابی رسیدن به هدف، داشتن نگرش مثبت نسبت به خود و تیم و درنهایت اقدام و عمل هستید.
۱۳- رابطهمندی: تیم به وجود اعضایی نیاز دارد که توانایی برقراری ارتباط را داشته باشند و گوشهگیر و منزوی نباشند.
۱۴- اصلاح و بهبود خود: اعضای یک تیم موفق همواره به فکر این هستند که خود و مهارتهایشان را اصلاح کرده و بهبود دهند. آنها برای توسعه فردی خودشان فکر میکنند، برنامه پیشرفت دارند، در هرلحظه و زمان آماده هستند و آنچه تاکنون یاد گرفتهاند را به کار میگیرند.
برای شرکت در دوره ی آموزشی دوره تیم سازی و کارتیمی کلیک کنید.
۱۵- فداکاری و ازخودگذشتگی: اعضای تیم نسبت به یکدیگر بخشنده بوده، اهل سیاستبازی نیستند، به تیم وفادارند و به وابستگی متقابل بیش از استقلال اهمیت میدهند.
۱۶- به فکر راه حل بودن: اعضای یک تیم موفق مشکل گشایند و اگر با مشکلی مواجه شوند به پیدا کردن راه حل آن فکر میکنند. این افراد تحولآفرین هستند و تیمی که چنین اعضایی داشته باشد موفق است.
۱۷- پیگیری: اعضای یک تیم موفق برای رسیدن به هدف، پایداری می ورزند و همه توان و قدرت خود را به کار میگیرند ودر شرایط دشوار، دست از کار نمیکشند.